Egg fried rice with prawns

Egg fried rice with prawns Prep:

 5 mins Cook: 15 mins.    total:20minutes

Ingredients

  • 250g  rice(boiled)
  • 2 tbsp oil
  • 3 garlic cloves, finely chopped
  • 1green chili,  shredded
  •  2 eggs beaten
  • 1 bunch spring onion finely sliced
  • 250g  prawns(washed)
  • 1 tbsp soy sauce

Method

  •     Heat the oil in wok ,fry the prawns & keep aside
  •     make an omelette of the two eggs & piece it in small size,add spring onion ,garlic,chili
  •     add prawns & rice,stir for 3 minutes in high flame
  •     add soy sauce & salt and stir fry for 2 minutes
  •     serve hot 






In Bengali
চিংড়ি দিয়ে ডিম ভাজা ভাত

প্রস্তুতি: 5 মিনিট কুক: 15 মিনিট। মোট: 20minutes  

 উপকরণ

     250 গ্রাম চাল (সিদ্ধ)
     2 চামচ তেল
     3 রসুন লবঙ্গ, সূক্ষ্ম কাটা
     1 গ্রিন মরিচ কাটা
      2 Eggs
     1 গুচ্ছ  পেঁয়াজকলি  ভাল করে কাটা
     250 গ্রাম চিংড়ি (ধুয়ে)
     1 চামচ সয়া সস

পদ্ধতি

       কড়াইয়ে তেল গরম করুন, চিংড়িগুলি ভাজুন এবং একপাশে রেখে দিন
         দুটি ডিমের একটি অমলেট তৈরি করুন এবং এটি ছোট আকারে টুকরো করুন, 
পেঁয়াজকলি,     রসুন, মরিচ দিন
         চিংড়ি ও চাল যোগ করুন, উচ্চ শিমে 3 মিনিট নাড়ুন
         সয়া সস এবং লবণ যোগ করুন এবং 2 মিনিটের জন্য ভাজুন
         গরম পরিবেশন





Comments

Popular posts from this blog

Elephant Apple Chutney(Chaltar Achar)

Nolen Gurer patalir payes(bengali kheer or Bengali rice pudding with date palm jaggery)

chicken ghondhoraj